Založ si blog

Kapitán Danko

Pozerám na tú hlúpu a nevzdelanú propagandu ohľadne povýšenia predsedu parlamentu JUDr. Danka do hodnosti kapitána. Svoje názory tu vyjadrujú osoby, ktoré nikdy nemali nič spoločné s armádou  a dostali len za úlohu niečo hanlivé a nepravdivé vytiahnuť na predsedu parlamentu. Já veterán vojny z Perzského Zálivu chcem uviesť na pravú mieru to čo mnohí novinári uvádzajú ako senzáciu a prekračovanie právomoci MO SR p. Gajdoša. Samozrejme stranou neostal ani “ štváč“ Matovič a chce meniť zákony…

V dobe , kedy Andraj Danko konal vojenskú základnú službu nebol vysokoškolský vzdelaný a nemal titul JUDr.. Preto v dobe a po skončení vojenskej základnej služby dosiahol hodnosti desiatnik. Niekedy ( ak sa nemýlim, tak pred 15 rokmi ukončil vysokoškolské vzdelanie a dosiahol titul JUDr) a ako vojak v zálohe mu prísluší dôstojnícka hodnosť. Najnižšia dôstojnícka hodnosť je poručík. ak by si predchádzajúci Ministri národnej obrany ( a ich podriadení) plnili riadne svoje povinnosti, tak Andrej Danko mal byť povýšený pred 10-15 rokmi do hodnosti poručík. Svojim jednaním totiž minister Gajdoš len napravil chyby predchádzajúcich ministrov. A povýšenie z poručíka na kapitána je len o dva hodnostné stupne a nie o 9 ako to uvádzala TV Markíza.Ak správne predpokladám, tak Danko mal byť povýšený do hodnosti poručíka  niekedy v roku 2000 až 2004. Takže od roku 2004- do roku 2017 nie je raketové povýšenie z poručíka na kapitána… Danko v 45 rokoch kapitánom v zálohe je úplne v poriadku a zodpovedá danej praxi….

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 4534x
Priemerná čítanosť článkov: 4534x

Autor blogu

Kategórie

Archív